Искаш ли да имаш винаги подредени бижута? 

Искаш ли лесно да намираш бижуто, което търсиш, без да ти се налага  да отделяш много време за това? 

Дълги колиета, кокетни гривни, обеци, които могат да се изгубят в някой шкаф, и пръстени от всякакъв размер – нищо чудно, че подреждането и организирането на колекцията от бижута се оказва инстинско предизвикателство дори за дамите, които са експерти в подредбата.

Нещо повече, когато започнеш да подреждаш бижутата си, трябва да избереш дали искаш те да са на видно място или скрити в шкаф, разделени по категории или всички на едно място. Тези неща правят задачата още по-сложна и с повишена трудност… до сега!

Ако някога си прекарвала часове, издирвайки липсваща обица, ако носиш едни и същи бижута, просто защото ти е по-лесно да ги откриваш, тази статия е за теб. В следващите редове ще ти покажем как да подредиш бижутата си по най-добрия начин, само с три прости стъпки:

Стъпка 1: Прегледай всички бижута 

Първата стъпка към това да имаш подредени бижута, е да видиш с какво разполагаш. Събери на едно място всичките си бижута и започни да ги отделяш по вид и повод. Не забравяй да прегледаш всички за повреди, износване или замърсяване. Остави на страна всички, които трябва да бъдат полирани или поправяни и ги занеси на бижутер, който да се погрижи за тях. А, ако имаш обици, които са останали единични, просто ги изхвърли.

Така ще разчистиш колекцията си от стари и ненужни бижута, а подредбата ще бъде по-лесна.

Стъпка 2: Почистване, ремонт и предотвратяване на оцветяване

Разчистването и подреждането са чудесна възможност да превърнеш колекцията си в такава, на която всяка инстаграм инфлуенсърка би завидяла. Отстрани всички мазни петна и замърсявания като отделиш внимание на всяко бижу. Почисти пръстените и избърши перлите.  Съхранявай по-скъпите и специални бижута в кутии или плюшени торбички, за да предотвратиш замърсяване и захабяване с времето. След като направиш всичко това си готова да преминеш към финалната стъпка.

Стъпка 3: Избери правилните органайзери за бижута

Тази стъпка се разделя на 2 части: когато искаш да подредиш бижутата върху тоалетката и когато предпочиташ да са в шкаф.

Бижута отвън

Ако искаш да виждаш бижутата си и по-лесно да си избираш, избери хоризонтална стойка за бижута. Така ще можеш да подредиш всичко: от обици до колиета, като в същото време ще си създадеш красиво кътче в стаята, достойно за снимки. Този тип стойки често идват в комплект от две с различни размери, така че да можеш да разделиш бижутата и по размер. Например: колиетата и дългите обици на голямата стойка, гривните и по-малките обици, на по-малката.

Бижута вътре

Ако решиш да подредиш бижутата си, или част от тях в шкаф, можеш да се възползваш от специланите кутии за бижута или модулни органайзери, които да нагодиш според нуждите и желанията си.

Най-доброто решение – комбинация от двете 

Ако имаш огромна колекция от бижута, най-доброто решение е да се възползваш от двете опции. Прибери бижутата за специални поводи и тези, който носиш по-малко, в шкафа, в специални кутии, а най-носените подреди на стойка. Така в ежедневието си ще можеш да достигаш по-лесно до тях и да избираш по-бързо.